Препоръки

Препоръки

Ако се премествате в София всички неудобства могат да се намалят когато е предварително планирано. Тук ще Ви дадем няколко добри съвета как най-лесно и безпроблемно може да премине Вашето преместване.

1.Определете дата на преместване по-рано от предвиденото. Предварително си набавете опаковъчни материали за опаковане на вещите. При нужда може да наемете специалисти по преместване и опаковане които да направят очна ставка и определят нужния ресурс и цена за опаковане и опаковъчен материал.

2.Начертайте си план от какви точно услуги ще се нуждаете за пренасянето на дома или офиса. По тези показатели ще ви се изготви оферта.

3.Напишете си предварително въпросите които искате да зададете на фирмата по преместване, договорете се какви услуги желаете те да поемат. Добре би било доставката на опаковъчните материали да се направи ден, два преди преместване, всичко да е добре опаковано и надписано. Чупливите вещи да се отделят и маркират на кашона. Предварително подготвения инвентар предотвратява загуба на време при самото преместване и всичко минава гладко, бързо и лесно. Много е важно самото опаковане и добро подреждане и сортиране на вещите. Кашоните с лични вещи да бъдат добре балансирани по тегло така че лесно да се носят. Не ги претоварвайте. Информирайте се за опита на фирмата която ще ви мести.

4.Същия принцип важи и за демонтажните услуги, преценете колко от мебелите ще имат нужда от разглобяване и опаковане и планирайте ранната подготовка.

5.Поискайте оферта за преместване и транспорт при направения оглед, уточнете крайна цена. Научете за нужното време на преместване /някои и дори повечето фирми работят на час/, колко работници и какъв обем камион ще превозва Вашия дом. Някои фирми практикуват предварително сваляне на цялата покъщнина пред жилището ви и на по-късен етап идва товарен камион.

6.По време на преместване е добре ценни вещи, скъпоструващи предмети да пътуват отделно от личните Ви вещи и придружени лично от Вас. Поискайте застраховка при необходимост.

7.Ако имате домашен любимец, погрижете се добре за него при преместването. Задължително сложете в специални пригодени за тях клетки и никога в товарния превоз.

8.Поискайте пълна информация за име и управител на фирмата по преместване, седалище, проверете за съществуваща по закон такава фирма.